Torino

Uyarı 1: Torino’nun dünyada tanınmasının en büyük sebeplerinden biri Slow Food Akımıdır. Fast Food’a tepki olan slow food akımı Torino’dan çıkmıştır. Slow Food Akımının amacı ise: Hızlı yaşam sonucu yerel yemek geleneklerinin kaybolmasına karşı bir tepki ve bilinçlendirmedir.

Uyarı 2: Torino aslında İtalya’nın Milano ve Cenova (Genoa) kentlerine eşit mesafede (2-3 saat) gibi bulunurken; Fransa’nın Cote d’Azur Bölgesi’nin başkenti Nice şehrine de benzer uzaklıkta bulunmaktadır.

Milano hakkındaki yazımı okumak için burayı tıklayabilirsiniz.

Cenova (Genoa) hakkındaki yazımı okumak için burayı tıklayabilirsiniz.

Nice hakkındaki yazımı okumak için burayı tıklayabilirsiniz.

Uyarı 3: Torino diğer adıyla Turin’in türkçedeki karşılığı küçük boğa anlamına gelmektedir. Zaten şehrin amblemi de boğadır. Burada 1 gün geçirmeniz yeterli olacaktır; müze gezmezseniz 3-4 saatte ana şehir merkezini bitirebilirsiniz. Ben yine de vaktiniz varsa 1 gece kalmanızı kesinlikle öneriyorum.

Örnek Program

 İlk olarak gözden kaçıramayacağınız yer şehrin simgesi de olan ve İtalya’nın Eiffel kulesi olarak nitelenen Mole Antonelliana’dır. Mole Antonelliana, günümüzde Ulusal Sinema Müzesi’ne de ev sahipliği yapmaktadır. Burası genel olarak saat 09:00-23:00 arasında açıktır. Müzeye giriş için uzun süre beklemeniz gerekse de yukarıda aynı zamanda çok güzel bir manzara bulunuyor. Buradan sonra kesinlikle Şehrin en prestijli caddesi Via Roma‘da yürümeye gidin.

Şehirde benim ilgimi Mole Antonelliana ve Via Roma’dan sonra en çok barok sarayı olan Carignano Sarayı (Palazzo Carignano) çekmiştir.

Ekstra

16. yüzyılda inşa edilen Torino Kraliyet Sarayı daha çok çekmişti. İçeride zırhların olduğu bir müze bulunmaktadır.

Valentino Şatosu ve Parkı, Torino Katedrali, Torino Kütüphanesi uğrayabileceğiniz diğer turistik noktalardır.

Bit pazarlarını ziyaret etmeyi seviyorsanız Balon ve Gran Balon denilen bit pazarlarına denk gelebilirsiniz.

İyi Seyahatler,