Adana- Mersin

Uyarı 1:  Seyhan’ın çok güzel bir panoraması var bu yüzden Seyhan’ın yanında bulunan restoranların çoğuna gitmeye çalışın.

Uyarı 2: Adana’nın 1 saatten fazla vaktinizi almayacak toplamda iki tane müzesini (Atatürk Evi Müzesi ve Adana Sinema Müzesi)  ziyaret etmeyi unutmayın. İki müze de ücretsizdir. Bu iki müze neredeyse yan yanalardır (Eski köprüye çok yakınlar). Ne yazık ki Adana Arkeoloji Müzesi uzun süredir tadilattaymış. Bu müzenin gezme süresi ve ücreti hakkında bir fikir veremiyorum. Eğer ilginizi çekerse bir de Etnografya Müzesi bulunuyor.

Uyarı 3: Yedi uyuyanlar mağarası (Eshab-ı Kehf)’i ziyaret edecekseniz; mağara Adana-Mersin yolu üzerinde bulunuyor. Burası dağın tepesinde ve aşırı kalabalık bir yer. Bu yüzden Mersin’e gidecekseniz Mersin’i gezmeden burayı gezmeniz kalabalığa denk gelmemenizi sağlayabilir.

Uyarı 4: Adana’da kesinlikle bir kez çok güzel bir Seyhan manzarası olan Emirgan Sütiş‘e harika bir kahvaltı için gitmek gerekir.

Önerilebilecek bir Program

Cumartesi

Emirgan Sütiş’te harika bir kahvaltıdan sonra Uyarı 2’de bahsettiğim gibi (Atatürk Evi Müzesi ve Adana Sinema Müzesi)’ne uğrayabilir ve böylece sinemalar kısmını da gezi listenizden çıkarabilirsiniz.

Sinema Müzesi (Sağda): Burada, bir sürü türk filmi afişi göreceksiniz. Bu filmler içlerinde sadece adanalı oyuncu, yönetmen ya da senarist olan ve/veya Adana’da geçen filmleri kapsamaktadır.

Atatürk Evi Müzesi (Solda): İçeride neredeyse hiçbir şeyin açıklamasını  bulamıyorsunuz.. Mesela bir odanın adı fransızca diğeri ise Hatay Odası olarak geçiyor. Fakat bu odaların adlarının nedeni hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Müzeler biraz merkeze yakın olduğu için çıkısında sırasıyla tarihi köprüyü ardından da Saat Kulesini görmeye gidebilirsiniz.

okaklarda yürürken Ulu Cami’yi görebilir ve yakınlarındaki Medrese‘nin bahçesinde kahve içip yandan gelen Ney seslerini dinleyebilirsiniz.

Adana’da çok meşhur olan bir büfe var adı Kazım Büfe. Buranın muzlu sütü meşhur. Bir tane muzlu süt alınca yanında küçük bir bardak muzlu süt de hediye ediyorlar. Dolayısıyla, bir adet söylemeniz iki kişiye yeterli geliyor.

Günü bitirmeden Gençlik Köprüsü‘nü de ziyaret edebilirsiniz. Burası yayalar için yapılmış asma bir köprüdür.

Akşam Yemeği için: Kebap ağırlıklı bir tercih yapacaksanız Mesut’un Yeri ya da arabanız varsa mobilyacıların orada bulunan Bolkepçe Restoran iyi birer tercih olacaktır. Eğer, ciğer tarzı bir şeyler yemek isterseniz Birbiçer iyi bir tercih olacaktır.

Pazar

Yol üzerinde de Tarsus’dan geçebileceğiniz için Tarsus‘u ve Yedi uyuyanlar mağarası (Eshab-ı Kehf)‘iziyaret edebilirsiniz. Mersin sahilinde Göksel Tantuni’de tantuni yemeye gidebilirsiniz. Burası, tantuni konusunda çok iyidir.

Mersin’deki tantuni molasından sonra sahile yürüyüp birer adet bisiklet kiralayabilir ya da palmiyelerin altında dinlenebilirsiniz.

İyi seyahatler,