oslo

Uyarı 1: Oslo, Norveç’in başkenti ve en büyük şehirdir. Burada 2-3 gece konaklayabilirsiniz. Oslo’dan sonra Norveç’in ikinci büyük şehri Bergen’e gitmenizi öneririm.

Bergen hakkındaki yazıma ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Bergen, Oslo’ya göre çok daha kuzeydedir ve fiyortlar, Norveç’in kuzeyinde bulunmaktadırlar. Kuzey ışıkları da norveç’in kuzeyine doğru gidildikçe daha belirginleşirler bu yüzden kuzey ışıklarını görebilmek Bergen’de Oslo’ya göre çok daha nettir.

Bergen’den yapabileceğiniz en rahat fiyort turu hakkındaki yazıma ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Uyarı 2: Norveç genel olarak çok pahalı bir ülkedir. Ülke, vatandaşları sağlıklı gıdalar tüketmeye teşvik etme amacıyla sağlıklı olan tüm gıdaları çok ucuza, sağlıksız olan tüm gıdalarıysa çok pahalıya satmaktadır. Bu yüzden marketten sağlıklı gıdalar alarak hazırlayacağınız bütün günlük yemek gideriniz ile bir kutu cips satın alabilirsiniz. Restoranlara olabildiğince uğramamaya, market bulamadığınızda ise kafelerde karnınızı şişirmenizi öneririm.Norveç’te her su temiz olduğu için şişe su almak gereksiz kabul edildiği için pahalıdır, lükstür. 

Uyarı 3: Oslo’da görmeniz gereken ilk müze Viking Gemi Müzesi (Viking Ships Museum)‘dir. Burayı görmek için aldığınız bilet aynı zamanda Oslo Tarih Müzesi (The Historical Museum Fredriksgate)‘nde de 48 saat içinde ücretsiz giriş sağlamaktadır. Dolayısıyla iki müzeyi de açık oldukları aynı gün gezmenizi öneririm. Bilet Sağdadır.

Oslo’da en çok görmeniz gereken yer Vigaland Parkı’dır. Ama bu park 24 saat açık olduğu için turunuzun sonuna saklamanızı öneririm. Bu parkın içerisinde çok sayıda heykel bulunmaktadır. Bu heykeller doğumdan ölüme dek insanı ve vücudundaki değişimleri anlatmaktadır. Bu parkta 3-4 saat kadar vakit geçirebilirsiniz; heykelleri inceleyebilirsiniz. Vigaland Parkı içerisinde Frogner Parkı da bulunuyor. Aslında aynı park gibi gözükseler de ayrı park olarak geçmekteler. Özetle burası dünyanın en büyük heykelli park alanıdır.

Parktan sonra en çok görmeniz gereken yer Viking Gemi Müzesi‘dir. Uyarı 2’de bahsettiğim gibi saat olarak vaktiniz varsa Gemi Müzesi’nden sonra Tarih müzesine de yetişmeye çalışın. Viking Gemi Müzesi’nde aslında oldukça küçük bir müzedir ve  9.yüzyıldan kalma 3 adet viking gemisine ev sahipliği yapmaktadır. Bu gemiler kayaların içine gömülmeden evvel denizlerde de kullanılmışlardır. Bu gemiler kayalara gömülmüş halde başka birçok eşyayla bulunmuşlardır. Müzeden sonra Tarih Müzesi‘ne yetişemeyeceğinizi düşünüyorsanız Viking Gemi Müzesi’nden şehre doğru yürümeye başlayabilirsiniz. Olabildiğince sahilden yürürseniz çok zevkli bir yürüyüş yapmış olursunuz. Şehirden ayrılmadan kesinlikle Oslo Opera Binası’nı görmeye gidin. Buranın mimarisi oldukça fütüristik ve özeldir. Biletiniz olmasa da içeriyi görmeye gidebiliyorsunuz.

Ekstra

Vaktiniz varsa  Akershus Kalesi, Kraliyet Sarayı, Munch Müzesi’ni ziyaret etmenizi öneririm.Her biri birkaç saatinizi alacak büyüklüktedir.

Akershus Kalesi’nde Çektiğim Fotoğraflar

İyi Seyahatler,